недеља, 25. март 2012.

Horoskopski znak: Devica - opšte karakteristike


Probaćemo na ovom blogu da objasnimo koji se sve paradoksi kriju iza fenomena zvani horoskop, a ovom prilikom predstavljamo opšte karakteristike za horoskopski znak Devica.


Na Device mnogi astrolozi gledaju sa nipodoštavanjem, opisujući ih kao trivijalne i uskogrude. Ali kada Devica zablista, ne postoji horoskopski znak koji bi mogao da parira njihovoj unutrašnjoj svetlosti. Devicu koja je u skladu sa sobom je zadovoljstvo sresti. Kada je Devica sigurna u sebe, tada je najuspešnija, najefikasnija i najkreativnija od svih znakova.


Mnoge Device rade u “službi drugih”, od uslužnih delatnosti, pa do lekara, nastavnika i profesora. Takođe, umeju da budu i dobri maseri, kao i da leče lekovitim travama. Jedna od najmagičnijih osobina Device je sposobnost da sačuvaju veru u ljude, a da ne postanu cinični, onda kada ih drugi iznevere ili dođe do raskida u ljubavnoj vezi. Device su iskrene i ljubazne, što nekad drugi umeju i da zloupotrebe. Device često budu žrtve veza u kojima postoji igra moći, jer se one tu ne snalaze.


Budući da su kreativne i osetljive, Device su delikatne osobe, koje poput retkih vrsta orhideja zahtevaju poseban tretman da bi se iz pupoljka pretvorile u čaroban cvet i pokazale svoju jedinstvenu lepotu. Pošto su stidljive, prepustiće drugima da budu u centru pažnje da bi one štedele vreme i energiju za osobe koje vole i učine ih srećnim i uspešnim.


Device su saosećajne i kada stvari ne idu baš najbolje i potreban vam je prijatelj, osoba koja će biti dostupna u teškim vremenima i koja će vam pružiti ruku i dati prijateljski savet, kao i rame za plakanje, će biti Devica. Razumeju ljudske slabosti bolje od ostalih znakova zato što imaju dubinu i razmišljaju puno o drugima. Sa Devicom u životu imaćete nekog ko će vas razumeti i brinuti o vama, a ako vam je Devica prijatelj, imaćete na koga da se oslonite i u dobru i u zlu.